Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

A metafizika alapfogalmai

metafizika alapfogalmai

Martin Heidegger: A metafizika alapfogalmai

 

Ezt az 1929/30-as téli szemeszter során Freiburgban tartott előadást - mely először a szerző halála után hét évvel, 1983-ban jelent meg - az tünteti ki, hogy benne a világ a Lét és időben megkezdett diszkusszióját, mely elsődlegesen a jelenvalólét világban-létét, illetve a hétköznapi praktikus világtapasztalat hermeneutikáját elemzi, egy új, a jelenvalólét metafizikáját feltáró perspektívából folytatja. Az előadás a metafizika egzisztenciális vetületét megvilágító terjedelmes bevezetőre és két tematikai blokkra: az unalom fenomenológiai analízisére és az állat, illetve az ember világának összehasonlítására oszlik. Rüdiger Safranski szerint ez a sodró erejű előadás tulajdonképpen a heideggeri oeuvre titkos fő műve.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Osiris Kiadó, 2004

Kötésmód :     kartonkötés, papírborító

Oldalszám :    458

Ár:                  A tétel elkelt! Előjegyezhető.   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés