Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Platón: Az állam

allam 2

Platón: Az állam

 

Platón nevét és alkotását hosszú évszázadok őrizték meg, gondolatai korunk embere számára is érdekesek. Az ő korában szinte elkerülhetetlen volt egy idealista filozófiai rendszer létezése, de a Platón nevéhez fűződő idealista filozófia a csúcsot jelenti. Ideatana és államelmélete maradandó gondolati alkotás. E kötetben, amely Az állam c. műből készített válogatás, államelméletéből és ideatanából mutatunk be részleteket az olvasónak. Ezt a művet kitüntetett hely illeti meg a Platón, dialógusok között. Többi művétől eltérően, ez egy majdnem teljes filozófiai rendszer, amelyen belül a főhely Platón állam-, ill. társadalomtanát illeti. A könyv lapjairól képet nyerhetünk az ókori görög filozófus államra vonatkozó érdekes, sokszor frappáns, néha naiv elképzeléséről. A kötethez Sándor Pál írt bevezető tanulmányt.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Cartaphilus Kiadó, 2008

Kötésmód :     kartonkötés, papírborító

Oldalszám :    466

Ár:                  1800 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés