Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

A buddhista filozófia

buddhista filozofia

Antal Péter: A buddhista filozófia - A yogācāra tana

 

„Gyermekek játszottak a folyóparton. Homokvárakat építettek, és minden gyermek a saját várát védelmezte, mondván: "Ez az enyém.” Váraikat elkülönítették, és kizárták a tévedés lehetőségét, hogy melyik kié. Amikor az összes vár elkészült, az egyik gyermek felrúgta a másiknak várát, és teljesen lerombolta azt. A vár birtokosa haragra gerjedt, társa haját tépte, öklével reásujtott és felordított: „Tönkretette a váramat! Gyertek ide mindannyian és segítsetek, hogy megkapja méltó büntetését!” A többiek mindannyian a segítségére siettek. Bottal ütötték a vétkest, majd rátapostak, amikor a földre esett. Majd elmentek homokváraikba játszani, és mind azt mondta: „Ez az enyém: senki másé nem lehet. Táguljatok! Ne nyúljatok a váramhoz!”
Ám eljött az est: sötétedett, és mindannyian úgy gondolták, haza kell menniük. Senki sem törődött azzal, hogy mi lesz a várával. Egyikük rátaposott, a másik széttúrta kezeivel. Majd elindultak és hazatértek, ki-ki a saját otthonába…"


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Farkas Lőrinc Imre Könyvkiadó, 2007

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    159

Ár:                  1200 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés