Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Házy Erzsébet

hazy erzsebet

I. Horváth Ágnes: Házy Erzsébet

 

Valamikor kislány koromban így képzeltem el a mesebeli tündéreket. Ilyen virágszirom arccal, ilyen sugárzó szőkén, ilyen csilingelő hanggal. És egyszercsak ott állt előttem élő valóságában az Operaház színpadán... a gyönyörű Manón, a szende Mimi, a vágyódó Salome, a bűbájos Cherubin, a légies Melisande és így tovább. Megannyi csodálatos szerep szépséges megtestesítője: Házy Erzsébet. A rajongója lettem. Minden szerepében minden lehető alkalommal megnéztem. Soha nem okozott csalódást. Későbbi családi kapcsolatom révén abban az örömben is részem volt, hogy többször egy társaságban voltunk, sőt néha-néha egy színpadon. Közvetlen közelről is ugyanolyan szép volt. Szólni nem mertem hozzá, csak áhítattal csodáltam, és közben azon ámultam, hogy is kerülhetek én ide? Az igazi szépség, akár egy tájé, akár egy tárgyé, egy arcé, mindig elragadott. Márpedig neki olyan aurája volt, hogy vagy imádni, vagy gyűlölni kellett. Rövid élete során mindkettőben bőven volt része szegénynek. Mindenesetre bölcsője mellett nem csak jó tündérek álltak, akik annyi széppel és jóval ruházták fel. Bizonyára ott volt a gonosz tündér is, aki az átkot hozta. 


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Accordia Kiadó

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    48

Ár:                  4500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés