Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Antikvár művészeti könyvek Antikvár zeneművészeti könyvek A magyarock története 1. - A beatkezdetektől a kemény rockig

A magyarock története 1. - A beatkezdetektől a kemény rockig

magyarock tortenete 1 01

magyarock tortenete 1 02magyarock tortenete 1 03magyarock tortenete 1 04 

Jávorszky Béla Szilárd: A magyarock története 1. - A beatkezdetektől a kemény rockig

 

A maga nemében páratlan történelemkönyvet, különleges krónikát tart kezében az olvasó. A szerzők a magyar rockzene csaknem fél évszázados történetének megírására vállalkoztak abból az alkalomból, hogy a műfaj első képviselői a "koppintós korszak" után "hatvannégyben épphogy elindultak", majd 1965 nyarán Verőcemaroson, az Expressz-táborban megszülettek azok az első magyar nyelvű Illés-dalok, amelyek az új műfaj hazai kezdeteit jelentik. Számos, eseményekben és jelenségekben gazdag korszak, hat generáció, többtucatnyi stílus, sok száz zenekar és előadó, ezernyi sláger, rádiófelvétel, hanglemez, koncert - erről szól A magyarok története. A krónikások ebben az első kötetben a reményteljes kezdetektől az "őszinte kőkemény rock" diadalútjáig, a fekete bárányok színrelépéséig dolgozták fel az eseményeket. A jövő áprilisban megjelenő második kötet pedig az új hullámos előadók indulásától napjaink zenéjéig igyekszik kalauzolni az olvasót a műfaj sokfelé ágazó labirintusában.
E mű több generáció számára is élvezetes, legendaoszlató, izgalmas olvasmányt kínál, egyúttal igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy a rockzene végre Magyarországon is a megérdemelt helyére kerüljön a kultúrtörténetben.

 

Tartalom

 

"Messze Mississippi, messze ide London" (Az ötvenes évek) 11
Beatgyökerek 27
"Hatvannégyben épphogy elindultunk" 53
Felépülnek Jerikó falai (A rocküzlet) 91
Underground törekvések 129
Beatkáosz, pop új hullám, supergroupévad 159
Az Extázistól a valóságig 193
Határsávban 221
"Lubickolunk a langyos tóban" 253
Lázban égő nemzedék (a "kemény" rock) 299
Emlékezők és világsztárjelöltek 327
Rock-diszkó háború és fekete bárányok 361
Évek, listák, események 392
Névmutató 424
Irodalmi referenciák 447


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Népszabadság Rt., 2005

Kötésmód :     kartonkötés, papírborító

Oldalszám :    446

Ár:                  4500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés