Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Szervátiusz Jenő

szervatiusz jeno 01

szervatiusz jeno 02szervatiusz jeno 03 

Banner Zoltán: Szervátiusz Jenő

 

Elindulni egy hátizsákra való faragószerszámmal, faluról falura vándorolni, nézni, átélni arcokat, történeteket, sorsokat, ott helyben, csűrökben, színekben megfaragni a szobrot, otthagyni az embereknél, vagy hazaküldeni kiállításra, hallgatni igaz és költött (valaha igaz) balladákat, mondani, bontani, újraépíteni őket, előbb képzeletben, aztán anyagban, habos felületű vagy tömött sejtű juhar- vagy tiszafákban, favágók, ácsok, asztalosok, mesteremberek napi tíz-tizenkét órás megfeszített munkáját végezni, életüket élni, millió ember életét élni, ebből a sok életből kiválasztani a legszebbeket, a legtragikusabbakat, a legelmerültebbeket, hogy velük, bennük vallja meg a maga sorsát, amely, ha önarcképeit nézzük, "csak" egy a sok arc, a sok sors közül, aztán hazatérni, s mind szenvedélyesebben, mind hatalmasabban ismételni elemi igazságokat, amíg a szabadságvágy, a szerelem, az életszeretet vagy az anyai szépség gondolatának számtalan témaváltozatából kiemelkedik - ez Szervátiusz Jenő művészi útja.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Kriterion Könyvkiadó, 1976

Kötésmód :     vászonkötés, papírborító

Oldalszám :    122

Ár:                  1000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés