Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Borsos Miklós

borsos mikos 1

borsos mikos 2borsos mikos 3 

L. Kovásznai Viktória: Borsos Miklós

 

Borsos Miklós tanulmánykötetének összefoglalójában e két szóval jelölte meg a művészi tevékenység alapvető elemeit. Alkotásai valóban élmények nyomán, a fantázia útján születnek, és ez a módszer a művész munkásságának lényeges meghatározója, sajátos tartalmi és formai jegyek kialakulásának forrása. Ha az életművön végigtekintve azt keressük, hogy az mit fejez ki korunkból, illetve mit szándékszik a jövő nemzedékeinek tanúságként átörökíteni, akkor az életszeretetet, az emberközpontú, humánus gondolkodást, az örök emberi keresését kell kiemelnünk. Munkáinak etika töltése olyan gondolatgazdag, dekoratív szobrászat kialakulásához vezetett, amely hozzájárult az emberléptékű környezet formálásához és felhívta a figyelmet annak fontosságára. E dekoratív plasztika Európában már évtizedekkel a művész pályakezdése előtt ismert volt, de Magyarországon voltaképpen mind mai napig csak Borsos képviseli. Követői sincsenek, de művészi tevékenysége a mai fiatalok szabadabb, modern szellemű kibontakozásának alapjait teremtette meg. 


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Képzőművészeti Kiadó, 1989

Kötésmód :     kartonkötés

Oldalszám :    313

Ár:                  3600 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés