Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Emberek és szobrok

emberek es szobrok 

Kisfaludi Strobl Zsigmond: Emberek és szobrok

 

Milyen szép és káprázatos elmerülni egy élet elmékeiben, idézni a múltat, felajzani a fantáziánkat, mi is történik majd ezután? Van-e remény szebbre, jobbra, mielőtt eltűnünk a végtelen Ismeretlenben? Marad-e erőnk, nem leszünk-e betegek, kiszolgáltatottak, nyomorultak? Ilyenféle gondolatokkal foglalkozom és álmaimban felkeresem a múlt árnyait, hiszen a volt valóságok ma már csak átvonuló árnyképek az emlékek végtelen világában. Itt állok kis falum iskolája előtt. Ma már minden megváltozott. A kis virágos kert, a méhes, a csodás diófák - hova lettek? ... És csodálkozom, hogy én még megvagyok. Sétára indulok a domboldalon fekvő kis temető felé. De ez is csak emlék, mert most már nagy a temető, csak a fájdalom maradt ugyanaz. Hol vannak a síkos kis gyalogutak? A dúsan termő mezők? Vagy talán csak nekem tetszettek szebbnek? Igaz, a távolság a szemlélő előtt elmossa a göröngyöket. Nemsokára leérek a dombról, a távolban feltűnik az ősi egervári templomtorony. Mily szerettel és vágyakozva jártam oda édes szüleimmel. Az orgona búgása és a két szent, Sebestyén és Flórián színezett faszobra az oltáron megragadták képzeletemet. A tízéves gyermek elgondolkodott. Vágyak ébredtek bennem: de jó volna egyszer ilyet csinálni!


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata, 1969

Kötésmód :     vászonkötés, papírborító

Oldalszám :    237

Ár:                  1000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés