Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Antikvár művészeti könyvek Antikvár művészeti könyvek Az Esterházy-örökség - A Szépművészeti Múzeum 17. századi olasz rajzai

Az Esterházy-örökség - A Szépművészeti Múzeum 17. századi olasz rajzai

esterhazy orokseg 01

esterhazy orokseg 02esterhazy orokseg 03esterhazy orokseg 04esterhazy orokseg 05 

Czére Andrea: Az Esterházy-örökség - A Szépművészeti Múzeum 17. századi olasz rajzai

 

A budapesti Szépművészeti Múzeumban a Grafikai Gyűjtemény a Régi Képtár mellett a legértékesebb, legnagyobb gyűjteményrész. Nagyságrendje és összetétele révén képet tud adni az európai rajz- és grafikusművészet történetéről. A mintegy 8000 lapot számláló rajzgyűjtemény és az azt kiegészítő, hozzávetőleg 100 000 sokszorosított grafikai lap a művészet történetében fontos szerepet betöltő nemzetek, iskolák és kiemelkedő egyéniségek műveit megközelítő teljességgel képviseli, s Magyarországon az egyetlen gyűjtemény, amely azok átfogó tanulmányozására és bemutatására alkalmas. E magyar nemzeti kincs egyben az európai kultúrkincs egyre elismertebb része, amelyet a Magyar művészettörténészek publikációi és a fejlődő nemzetközi kapcsolatok keretében folyó kutatás nyomán az utóbbi években egyre nagyobb mértékben vesznek igénybe külföldi kiadványok és nagyszabású kiállítások megvalósításához. A publikációk, külföldi kiállításokra kölcsönadott egyes művek és a budapesti gyűjtemény anyagából külföldön rendezett teljes kiállítások révén a Szépművészeti Múzeum gyűjteményi anyaga fokozatosan az összeurópai kultúra integráns részévé válik, hozzájárul a művészettörténettudomány nemzetközi fejlődéséhez, a monográfiák és összefoglaló művek létrehozásához, új mesterek felfedezéséhez, ismert művészek munkásságának átértékeléséhez. Az olasz rajzgyűjtemény egyike a legteljesebbeknek a Szépművészeti Múzeumban, mintegy 1200 lapból áll.

 

Tartalom
Bevezetés 11
A 17. századi olasz rajzművészet a budapesti gyűjtemény tükrében 13
A 17. századi olasz rajzgyűjtemény kialakulásának története 21
Katalógus 26
Bibliográfia 217
Leltári számok és katalógusszámok kapcsolata 233
Művésznévjegyzék 235


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Akadémiai Kiadó, 2003

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    235

Ár:                  4000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés