Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Strelisky - Egy fényképészdinasztia száz éve

strelisky egy fenykepeszdin 1

 

strelisky egy fenykepeszdin 2strelisky egy fenykepeszdin 3 

L. Baji Etelka: Strelisky - Egy fényképészdinasztia száz éve

 

A Strelisky-dinasztia: Lipót, testvére Náthán és fia Sándor páratlan történettel büszkélkedhet. Az elsők között voltak Pesten, akik a fotózással kezdtek foglalkozni, hiszen az aranyműves Lipót az 1840-es években kezdett fotografálással foglalkozni, s a népszerű és keresett műterem közel száz évig folyamatosan a család kezében volt. Mindvégig megmaradtak a fotóipar keretein belül, megbízhatóan magas színvonalat nyújtottak, munkájukat igényesség és nagyfokú technikai biztonság jellemezte. A Streliskyek nem akartak fotográfusból fotóművésszé válni, de a dinasztia valamennyi tagja birtokában volt a fényképezés technikai ismeretei, módszerei legjavának, bravúros mesterei voltak koruk különféle fotókészítési technikáinak. A Strelisky-műterem mindvégig megmaradt a portréfotózásnál: képeik a magyar művészvilág, a kor színházi élete, az arisztokrácia, a nagypolgárság széles körű panorámáját adják, ezzel téve nevüket halhatatlanná a magyar fényképezés történetében.


Nyelv :            Magyar

Megjelenés :   Magyar Fotográfiai Múzeum, 2001

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    119

Ár:                  2000 HUF

 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés