Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Képszerkesztés, sajtófotó

kepszerkesztes sajtofoto 01

kepszerkesztes sajtofoto 02kepszerkesztes sajtofoto 03 

Radics Vilmos: Képszerkesztés, sajtófotó

 

A könyv röviden ismerteti a fényképezés múltját, a fényképezés technikáját és a korszerű fényképezőgépek tulajdonságait. A képismereti rész a kész fotó oldaláról vizsgálja a felvétel körülményeit az egyes nyomdai eljárásokhoz inkább alkalmas felvételi technika lehetőségeit. A rajzokat is vizsgálja az ofszet-, a magas- és a mélynyomtatás céljaira. Az aranymetszéssel, a horizontállítással, a perspektíva elemzésével külön rész foglalkozik. A felvételező, a fotóriporter jobb képet készíthet, ha pontosan tudja, hogy a sajtóban a fotóinformáció melyik kategóriájában (pl. portré, eseménykép, képriport) kívánják felhasználni a fotót. Sok képpel illusztrált elemzés található erről a könyvben. Művészfotók, néhány díjazott sajtófotó teszi széleskörűbbé a képek információtartalmával foglalkozó fejezeteket. A képek és a rajzok szerkesztésével, méretezésével, vágásával, kivágásával, nyomdai előírásával foglalkozó oldalakon rajzzal és fotóval kombinált illusztrációk egészítik ki a szöveges ismertetéseket. A képek keretezése, a portrék méretének egyeztetése, a szürke és fekete hátterek alkalmazása, a nyomdai tónusértékek százalékos megjelölése, a képekbe forgatott címek és kisebb képek technikája, a retusálás módszerei nagy részt foglalnak el és sok illusztrációval jelentkeznek a könyvben. A fotó és a rajz a nyomdában című fejezet ismerteti a nyomdai eljárásokat, tanácsot ad - ha lehetőség van - a nyomdai eljárás megválasztására. 16 oldal magas- és 16 oldal mélynyomással készült, az egyébként ofszetnyomású könyvben, így összehasonlítási lehetőség van az egyes nyomdai eljárások megjelenésére. A színnyomás elméletével és gyakorlatával, a színes fotók minőségének meghatározásával, a színes oldalak tervezésével, a layout-tervezéssel foglalkozó fejezet végén színes modelloldalakat mutatunk be, ahol fehér, fekete, valamint színes hátterek keretében, jelennek meg a színes fotók. A könyvet kézikönyvként használhatják azok is, kiknek szakismeretük csak az egyik foglalkozási ágban teljes.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Magyar Újságírók Országos Szövetsége, 1983

Kötésmód :     vászonkötés, papírborító

Oldalszám :    380

Ár:                  2500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés