Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Fényképtár 10. - Farkas József

farkas jozsef 01

farkas jozsef 02farkas jozsef 03farkas jozsef 04 

Gera Mihály (szerk.). Fényképtár 10. - Farkas József

 

FARKAS JÓZSEF fényképeit sokan, nevét bizonyára sokkal kevesebben ismerik (ezzel, sajnos, nem áll egyedül a magyar fotóriporterek között). A tájékozott kevesek azonban tudják: Farkas elkötelezett sportfotográfus, méghozzá a legjobbak közül is kiemelkedő. Őt nemcsak a kenyérkereset köti a hivatásához, hanem a tántoríthatatlan sportszeretete is. Éppen ideje, hogy fényképei javát (melyekről megállapíthatjuk: kiállták az idő próbáját, őrzik frissességüket) albumba gyűjtve ismét láthassuk. A sportfotográfia a fényképezés különleges ága, amely azokat szolgálja ki, akik nemcsak olvasni, hanem látni is akarják, mi történt a versenypályán. Ezért a jó sportfotó mindig a lényegről szól, amely a verseny forrpontját rögzítve a jelenlét élményét képes fölidézni a nézőben. Az már önmagában is vonzó lehetőség: különleges emberek vetélkedését testközelből érzékelhetni, mintegy részt venni a versengésükben, hallani zihálásukat, átélni erejük megfeszítését, azt a drámai küzdelmet, amit végső soron önmaguk ellen folytatnak; mindent megfigyelhetni és megörökíteni, akár mozzanatról mozzanatra, hiszen ott vannak a küzdő felek, szabad prédaként, kitárulkozva, póz és beállítottság nélkül, önmagukat adva. Ezért nem csoda, hogy az eredendően tapintatlan és mohó kíváncsiságában épp az ilyen helyzeteket kedvelő fényképezés, amint alkalmassá vált a mozgás rögzítésére, azonnal a sporthoz szegődött, és azóta el sem hagyta.


Nyelv :            Magyar, angol

Megjelenés :   Interart Stúdió, 2000

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    109

Ár:                  1500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés