Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Lengyel Lajos

lengyel lajos 01

lengyel lajos 02lengyel lajos 03 

Vadas József: Lengyel Lajos

 

Lengyel Lajos (1904-1978) a huszadik századi magyar fotó- és könyvművészet nemzetközi rangú, Kossuth- és Gutenberg-díjas egyénisége volt. Fiatal nyomdászként ismerkedett meg az avantgárd hazai vezéregyéniségével, Kassák Lajossal; Munka című folyóiratának szellemi köréhez kapcsolódva kezdett el hivatásszerűen fényképezni. A fotó ezt követően egész életén végigkísérte. Művészi pályája a harmincas évek elején kibontakozó szociofotó-mozgalommal vette kezdetét és a hatvanas évektől haláláig rendszeresen készített kísérleti darabokkal zárult. A két korszak közötti évtizedekben is mindvégig aktív - zömmel tipográfiai, könyvtervezői - alkotótevékenységet folytatott. Jó néhány emlékezetes reklámgrafika és számos bibliofil könyv, sikeres könyvsorozat tervezése fűződik a nevéhez, amelyekben - a modern, a konstruktivista-elementáris tipográfia szellemében - a fénykép szintén jelentős szerephez jut. Közben húsz éven át igazgatóként irányította a Kossuth Nyomda munkáját, e minőségében nagy szerepe volt a magyar nyomdaipar korszerűsítésében. Kötetünk ezt a sokoldalú és nagyszabású életművet mutatja be Vadas József tanulmánya, Lengyel Lajos műveinek színes reprodukciói, dokumentumok és a munkáit tételesen számba vevő oeuvre-katalógus segítségével.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Magyar Fotográfiai Múzeum, 2010

Kötésmód :     kartonkötés, papírborító

Oldalszám :    300

Ár:                  A tétel elkelt! Előjegyezhető


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés