Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Antikvár művészeti könyvek Antikvár fotóművészeti könyvek "Feledheted-e ezeket az arcokat - Sára Sándor fényképei

"Feledheted-e ezeket az arcokat - Sára Sándor fényképei

feledheted e ezeket  az arcokat 01

feledheted e ezeket  az arcokat 02feledheted e ezeket  az arcokat 03feledheted e ezeket  az arcokat 04 

Bethlenfalvy Géza: "Feledheted-e ezeket az arcokat - Sára Sándor fényképei

 

Már a főiskolán feltűnt Sára Sándor különleges adottsága a képi látásmódhoz, gondolatok és érzések képi formában való kifejezéséhez. Fény- és árnyékhatásokkal úgy bánik, mint festő a színekkel: ettől festőiek a leghétköznapibb jelenetek is. Ez nemcsak a képalkotó művészt jellemzi, hanem az olyan embert, aki igyekszik beleélni magát a másik ember létébe, átérzi annak gondjait, örömét, bánatát. Ezért olyan megkapóan élethűek szociofotói. Mondhatnám, hogy ez az emberi együttérzés jellemző tájfotóira is, amelyeken szinte belülről nézve ábrázolja a természetet, az elmúlást, de az újraéledést is:. Minden képén átfénylik az ember és a természet szeretete. Sára fotóinak érzelmi, gondolati telítettségét alátámasztja, kiemeli vagy tompítja a kompozíció is. Mindig az alkalomhoz illő, szándékának megfelelő szögből nézve jeleníti meg az embereket, környezetüket. A fotó és á filmalkotó kettős művészi hangja ott szólal meg közös nyelven, ahol egy-egy kép szinte mozgást sugalló pillanatot örökít meg. Gyönyörű állóképei - fotói mellett igazi lételeme a mozgás megragadása. Ott tudja igazán kifejezni az életet, a ritmust, az atmoszférát. Filmjei képi világa, balladisztikus hangulatai is igazolja azt a következetes látásmódot, ami csakis Sára Sándorra jellemző.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Magyar Fotográfiai Múzeum, 2003

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    196

Ár:                  2400 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés