Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Antikvár művészeti könyvek Antikvár filmművészet, színház Rivalda nélkül. A határon túli magyar színjátszás lexikona

Rivalda nélkül. A határon túli magyar színjátszás lexikona

Enyedi Sándor: Rivalda nélkül

 

Enyedi Sándor: Rivalda nélkül

A határon túli magyar színjátszás kislexikona

"A Szín Játszó sokkal fontosabb ember a Köz társaságban, mint amillyennek sokan képzelik. Az ő kezében vagynak a lélek munkáját ébresztő szerek, mellyeket sem Törvény, sem Király tekintete mozgásba nem hozhat." Kotsi Patkóó János

A fenti sorokat az a Kotsi Patkó János vetette papírra úgy kétszáz évvel ezelőtt, aki a past-budai első után a 18. sz. végén megalakította a második magyar nyelvű színtársulatot Kolozsvárott. Kolozsvár tehát a magyar nyelvű színjátszás, egyáltalán hazai színjátszásunk egyik bölcsője volt, mára pedig, némileg talán patetikus megfogalmazásban, egyik végvárává, a magyar nyelv, a magyar kultúra egyik őrhelyévé vált: vigyázóvá a strázsán.

Nyelv :          Magyar,

Megjelenés : Teleki László Alapítvány, 1999

Kötésmód :   Karton

Oldalszám :  412

Ár:                5.000 HUF

 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés