Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Vasarely

vasarely diehl 01

vasarely diehl 02vasarely diehl 03 

Gaston Diehl:  Vasarely

 

"Társadalmi művészetről álmodom. Feltételezem, hogy az ember a képzőművészet iránt ugyanolyan mély vágyakozást érez, mint a ritmus és a zene iránt. Természetéből adódóan vágyik az érzékletes örömökre, és - hiszem - ismét megvan minden lehetőség, hogy ezt a vágyát ki is elégítsük. Embersereg, néptömegek, élőlények sokasága! - íme az új dimenzió. És itt a határtalan tér és a valódi struktúrák. A művészet a közösség plasztikai arculata" - írja Vasarely, a modern nagyváros par excellence művésze. Monumentális művei egy technizált világ emberéhez szólnak, ebben a világban képviselik a harmóniát és szépséget: a humánus elemet. "A mű végső pont - írja -, de egyben kezdet is, úgy is mondhatjuk: a majdani realizációk kilövőpályája". Képei, formációi, kinetikus alkotásai a legteljesebb összhangban állnak a mérnöki alkotásokkal, a téri és építészeti környezettel. Egy Vasarely-kép esztétikai tartalma modern anyagokban és modern technikai eljárások által kap formát. A szerző, Gaston Diehl bemutatja Vásárhelyi Győző - Victor Vasarely - útját a magára eszméléstől, a csaknem ösztönös magyarországi kezdetektől képi rendszerének kiteljesedéséig. Az írás egyúttal a különféle esztétikai irányzatoktól és áramlatoktól át- meg átszőtt párizsi szellemi élet utóbbi húsz esztendejének körképét is nyújtja, amelynek a szerző tanúja és résztvevője volt. Körner Éva művészettörténész előszava Vasarely pályafutásának magyar vonatkozásaira hívja fel a figyelmet. Vasarely művészetét méltó módon mutatja be kötetünk 52 színes és 22 fekete-fehér reprodukciója.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Corvina Kiadó, 1979

Kötésmód :     kartonkötés, viseltes papírborító

Oldalszám :    99

Ár:                  1500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés