Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Antikvár művészeti könyvek Antikvár festészeti könyvek Alexander Bortnyik: Lámpagyújtó - Őszi Képaukció

Alexander Bortnyik: Lámpagyújtó - Őszi Képaukció

alexandre bortnyik 01

alexandre bortnyik 02alexandre bortnyik 03alexandre bortnyik 04alexandre bortnyik 05alexandre bortnyik 06alexandre bortnyik 07alexandre bortnyik 08 

Alexander Bortnyik: Lámpagyújtó - Őszi Képaukció

 

Tanulmány a magyar avantgarde egyik kiemelkedő festményéről, magyar, angol és német nyelven. --- "E képet páratlanul intenzív, izzó színharmóniája, tökéletesen kiérlelt kompozíciója és nem utolsó sorban emblematikus témája arra predesztinálja, hogy a magyar avantgárd ikonja, szimbolikus alkotása legyen. Annak a pár esztendőnek a legjelentősebb műve, mikor létrehozója művészi erejének csúcsán, még reménnyel tele fogalmazta meg az új ember formába öntött ideáját. Aki fényt hoz a sötétbe, biztonságot az éjszakába, aki az értelem tisztaságát és világosságát sugározza. S ez csupán az értelmezés egyik síkja, hiszen - mint minden remekmű - a Lámpagyújtó is szimbólumok számtalan rétegét hordozza."


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Kieselbach Galéria, 2008

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    75

Ár:                  A tétel elkelt! Előjegyezhető.  


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés