Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

A női szépség a festőművészetben

noi szepseg a festomuveszetben 01 knoi szepseg a festomuveszetben 02 k

noi szepseg a festomuveszetben 01noi szepseg a festomuveszetben 02noi szepseg a festomuveszetben 03noi szepseg a festomuveszetben 04noi szepseg a festomuveszetben 05 

Dr. Kacziány Géza: A női szépség a festőművészetben

 

A Margitszigetre röpítő helyi hajón ültünk, mely épen indulni készült. Elegáns urakból és igen díszesen öltözött hölgyekből állt a fedélzet társasága, mely kisebb körökre oszolva, csevegett. A lépcsőn egyszerre egy magas, elegáns hölgy jelent meg, ki az egész társaság figyelmét magára vonta. - "Beh gyönyörű nő!" - mondották az urak. - "Milyen mesés eleganciával van öltözve!" - mondották a nők. - A társalgás egy darabig a jövevény körül forgott, annyival zavartalanabbúl, mert rögtön fölismerték, hogy ez egy világhirű idegen táncosnő, ki magyarul egy szót sem ért, tehát lehet akár előtte is róla beszélni. De meg, foglalkozásánál fogva hozzá van szokva a közönség bámulatához, világszerte ösmert viszonya pedig Európa egyik koronás fejével amugy is érdekessé teszi őt s az általános figyelem központjává, ahol csak megjelenik. A közvélemény tehát itt is mellette nyilatkozott s az egész társaság megegyezett abban, hogy a nő valóságos, kifogástalan szépség. Csak egy öreg szobrász rázta fejét kicsinylőleg, saját társasága előtt, mely a főváros több előkelő hölgyéből és gavallérjából állott... 


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Pesti Napló, é.n.

Kötésmód :     díszes, aranyozott, dombornyomott kiadói vászonkötés

Oldalszám :    172

Ár:                  4500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés