Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Moholy-Nagy László

moholy nagy 01 

moholy nagy 02moholy nagy 03 

Passuth Krisztina: Moholy-Nagy László

 

Moholy-Nagy László (1895-1946) a század egyik legvirtuózabb képzőművésze. Festő és grafikus, fotó- és filmművész, tipográfus és díszlettervező, pedagógus és szervezőtehetség. Tevékenysége átfogja a művészet csaknem minden - régi és új - műfaját. Moholy-Nagy soha nem érte be a már kialakult gyakorlattal, folytonosan új meg új kísérletekbe kezdett. Ez a nyughatatlan szellem a vezérmotívuma ennek a kivételes jelentőségű életműnek, amelyről most első alkalommal kap teljes képet a magyar olvasó. Passuth Krisztina monográfiája megismertet a pálya állomásaival, végigkíséri Moholy-Nagy útját Kassák aktivista körétől a nemzetközi tekintélyű Bauhaus-iskola műhelyén át a chicagói New Bauhausig, amelyet ő alapított és vezetett. Megismerhetjük alkotói periódusait, plasztikus kép bontakozik ki arról a Moholy-Nagyról, aki remek portrésorozatával lett érett festő, dadaista kompozíciókban csodálkozott rá az ipar világára, konstruktivista alkotóként szívta magába a technika lehetőségeit, fotóművészetében rögzítette a valóság új - egyszerre vonzó és taszító - arcát, s mint designer vállalt szerepet új környezetünk megteremtésében. Ezt a sokágú életművet nemcsak a belső fejlődés tartja össze, hanem az agitátori szerep is. Moholy-Nagy szerepet vállalt abban, hogy korunk új látásmódjának fontosságát és szempontjait minél szélesebb körben tudatosítsa. Erről a szerepről is gazdag információt kap az olvasó, kötetünk bő válogatást ad Moholy-Nagy magyar és idegen nyelvű orgánumokban megjelent írásaiból. 


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Corvina Kiadó, 1982

Kötésmód :     vászonkötés, papírborító

Oldalszám :    430

Ár:                  A tétel elkelt! Előjegyezhető


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés