Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Magyar Anjou Legendárium

magyar anjou legendarium 1 bmagyar anjou legendarium 1

magyar anjou legendarium 2magyar anjou legendarium 3magyar anjou legendarium 4magyar anjou legendarium 5 

Levárdy Ferenc (szerk.): Magyar Anjou Legendárium

 

Magyar Anjou-legendárium (1320/1340) „Acta Sanctorum pictis imaginibus adornata” vagy Vatikáni Képes Legendárium, illetve Szentek élete. A kódex tartalma Jézus Krisztus és a szentek élete képekben elbeszélve.

 

A temperával festett és aranyozott képeket tartalmazó pergamen-kódex 140 lapja a világ több nagy gyűjteményének – Róma: Biblioteca Apostolica Vaticana, Szentpétervár: Ermitázs, New York: Pierpont Morgan Library, Berkeley: Bancroft Library, Washington: Metropolitan Museum Library, Párizs: Louvre – állományát gazdagítja.

 

Károly Róbert és a gyermek András herceg olaszországi utazása alkalmából készült az a legendagyűjtemény, amelynek töredékei a világ nagy múzeumaiban találhatóak. A gyűjtemény az Anjou-ház szempontjából fontos szentek történeteit tartalmazza, gyermekek számára készült, csak képaláírásnyi szövegeket tartalmaz. Károly Róbert és felesége, Lokietek Erzsébet készíttette. Festője Hertul mester, írója Roberto da Mileto. A Vatikáni Könyvtárban van 106 db 283 x 215 mm-es lap.

 

Nyelv :            Magyar, latin  

Megjelenés :   Magyar Helikom - Corvina Kiadó, 1975

Kötésmód :     vászonkötés

Oldalszám :    338

Ár:                  6000 HUF


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés