Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Antikvár kultúrtörténeti könyvek Pandúrkorom emlékei... és egyéb írások

Pandúrkorom emlékei... és egyéb írások

pandurkorom emlekei

O'sváth Pál: Pandúrkorom emlékei... és egyéb írások

 

O'sváth Pál sárréti csendbiztos Bihar vármegye Sárréti járása leírása című, 1875-ben megjelent könyvének fakszimile kiadása a 2009. év újdonsága volt. Most második legfontosabb művét tartja kezében a tisztelt Olvasó, az 1905-ben napvilágot látott Közbiztonságunk múltja és pandúrkorom emlékei? című kötetet, amely a szerző közel negyed évszázados csendbiztosi működésének krónikája. A könyvben helyet kaptak emellett O'sváth Pál helytörténeti munkái (Kismarja leírása és a Bihar vármegye történetét feldolgozó monográfiájának egyes részletei), valamint 40 rövidebb írás, köztük önéletrajzi ihletésűek is, hiszen fiatalemberként részt vett az 1848—49. évi szabadságharcban, jelen volt Budavár visszavételénél, a szabadságharc leverése után pedig bujdosni kényszerült. O'sváth Pál szinte polihisztori érdeklődéssel fordult különféle témák felé, legyen szó akár a bihari nyelvről, a pusztai betyárok életéről, a hajdúk történetéről vagy a Sárréten oly fontos folyószabályozás kérdéséről. 60 írásában pedig legizgalmasabb nyomozásainak történetét eleveníti fel.
A kötetben szereplő írások háromnegyede eddig ismeretlen volt a nagyközönség előtt, így a magyar múlt iránt érdeklődők ezzel a könyvvel újabb érdekes olvasmánnyal gazdagodtak.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :  Helikon Kiadó, 2010

Kötésmód :     nylkötés

Oldalszám :    592

Ár:                  3000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés