Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Antikvár kultúrtörténeti könyvek Altin, Akcse, Mangir... - Oszmán pénzek forgalma a kora újkori Magyarországon

Altin, Akcse, Mangir... - Oszmán pénzek forgalma a kora újkori Magyarországon

altin akcse mangir

Gyöngyössy Márton: Altin, Akcse, Mangir... - Oszmán pénzek forgalma a kora újkori Magyarországon

 

A szerző széleskörű forrásanyagon alapuló tanulmánya helyenként átírja, helyenként finomítja, de mindenképpen jelentős mértékben bővíti az oszmán pénzekről szóló ismereteinket...

Az akcse (nyugaton időnként aszper vagy oszpora), történelmi oszmán török ezüstpénz és számítási egység...
A török hódoltság területe az oszmán közigazgatás részét képezte.

A történelmi Magyarország területén két pénzverde működött. Az egyik a Ruméliai vilajethez tartozó Nándorfehérvárott, ahol arany- és ezüstpénzeket vertek.

A másik pénzverde a Temesvári vilajet területén lévő Modava vagy Mudava (későbbi neve Ómoldova, ma Újmoldova része) palánkvárában volt, ahol 1566-ban I. Szulejmán oszmán szultán rendelte el arany szultáni és ezüst akcse verését.

Az Oszmán Birodalom pénzforgalmi szempontból nem volt egységes, hanem négy nagy pénzügyi zónára oszlott (akcse, para, száhi és penz), hódoltsági és szomszédos területeken a penz (a dénár törökben használt neve) volt a legkedveltebb fizetőeszköz...


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Martin Opitz Kiadó, 2004

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    111

Ár:                  1500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés