Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

A gettó lánya

getto lanya

Isaac Bashevis Singer: A gettó lánya

 

A világháborút közvetlenül megelőző esztendőkben játszódó regény lenyűgözően összetett világot jelenít meg. Jórészt a varsói gettóban játszódik, ahol megállt az idő, az emberek ugyanúgy élnek, ugyanúgy gondolkodnak, mint száz évvel ezelőtt. Ha valaminek, hát ennek a zárt egységnek a Nobel-díjas I. B. Singer utánozhatatlan ábrázolója - azóta s azelőtt írt regényei egyaránt bizonyítják, hogy akkor alkot igazán maradandót, amikor ezt a dibbukok és babonák irányította misztikus világot eleveníti meg.
A gettó lányá-ban az író ezt a zárt világot káprázatos ügyességgel gazdagítja az amerikai milliomosok és a szovjet lágervilág merőben ellentmondásos képeivel. A regény főhőse ugyanis több asszony hálójában vergődik egyszerre: nem menekülhet a jómódú amerikai színésznő s a fanatikus kommunista zsidó lány karjai közül, miközben az örök hűség Sosához, a tiszta lelkű, együgyűségig gyermeki lelkületű leányhoz, vagyis a múlthoz köti. 


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Európa Könyvkiadó, 1991

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    320

Ár:                  700 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés