Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Szerelem I-II.

szerelem zola

Emile Zola: Szerelem I-II.

 

Az Une Page d'Amour meséjét igy is el lehet mondani: egy özvegyasszony szerelmes egy családos emberbe,, de ellenáll neki mindaddig, amig meg nem tudja, hogy szerelmesét felesége meg akarja csalni. Ekkor névtelen levélben, minden magyarázat nélkül, arra kéri a férjet, hogy még aznap jelenjék meg meghatározott órában és helyen. Már tudnillik akkor és ott, ahol a feleség és ennek udvarlója találkozni fognak. De alig küldte cl a levelet, már megbánja, amit tett és hogy jóvátegye a hibáját, elejét veszi annak, hogy a férj tettenérhesse a feleségét. Hamarabb megy el a légyottra, mint a férj; a szerelmespárt, amelynek még nem volt ideje elkövetni a házasságtörést, figyelmezteti a veszedelemre és megszökteti; aztán, mikor a férj őt találja az idegen lakásban, vállalja megbánt cselekedetének minden következését. Meg kell vallania, hogy a névtelen levelet ő irta; de hát miért irta? Hogy a férj ne is gyanakodhassék, nem mondhat egyebet, csak azt, hogy: találkozni akart vele ... és mert ez védtelenné teszi, ő maga bukik el. Mindez kissé mesterkélt és színpadias; csakis a színdarabokban szoktak bezörgetni a szerelmespárhoz éppen abban a pillanatban, amikor ez először akarja elkövetni a házasságtörést; nem is szólva arról, hogy az erényőr, akinek a lelkibéke érdekében végül a saját erényéről kell lemondania, szinte mosolyt keltő.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Christensen és Társa-Gutenberg Könyvkiadó Vállalat, 381

Kötésmód :     kiadói vászonkötés, plakettel

Oldalszám :    381

Ár:                  1000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket!



 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél










Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés