Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Hódolat Katalóniának

hodolat katalonianak 2

George Orwell: Hódolat Katalóniának

 

Részlet a műből: A barcelónai Lenin laktanyában, egy nappal azelőtt, hogy beléptem a miliciába – megakadt a szemem egy olasz milicistán. A tiszti asztal előtt állt, huszonöt-huszonhat esztendős lehetett, kemény legénynek látszott, vörösesszőke haja volt és jó széles vállai. Csúcsos, ellenzős bőrsapkáját marconán a szemébe húzta. Oldalt állt nekem tanácstalanul, összevont szemöldökkel méregette az asztalon fekvő térképet: az egyik tiszt terítette maga elé. Volt valami mélyen megindító ennek az olasznak az ábrázatában. Olyan ember arca volt, aki gyilkolni is, meghalni is bármikor kész volna a barátjáért; ilyennek képzeli az ember egy anarchista arcát, bár ő éppen úgy lehetett kommunista is. Nyiltság és egyben kegyetlenség sugárzott róla, és hozzá az a bizonyos áhitatos tisztelet, amit a műveletlen ember érez feltételezett feljebbvalói iránt. Nyilvánvaló volt, hogy azt sem tudja, melyik a térkép teteje, és melyik az alja. Leritt róla, hogy a térképolvasást elképesztő szellemi teljesítménynek tartja. Meg nem tudnám mondani, miért, de ritkán találkoztam emberrel – már úgy értem, férfival –, akit az első pillantásra ennyire megkedveltem volna. Miközben az asztal körül állva beszélgettek, valahogy szóbakerült, hogy külföldi vagyok.

 

Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Független Kiadó, 1986

Kötésmód :     papírkötés

Oldalszám :    127

Ár:                  6000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés