Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Aranysárkány

 aranysarkany 2

Kosztolányi Dezső: Aranysárkány

 

A pisztoly eldördült. Egy diák, ki a futó mögött foglalt helyet, a mésszel irt vonalnál, az ég felé tartotta a csövet s bámulta a füstfelhőcskét, mely nem mingyárt oszlott el a hajnali levegőben. A másik, mihelyt megpillantotta a lángot, elinditotta a versenyórát. De nem állhatta meg, hogy el ne kiáltsa magát: - Rajta! Vili már futott. A start tökéletes volt. Ugy ugrott ki, mint a párduc, egyenletesen, minden megtorpanás nélkül emelkedett a magasba s pár pillanat múlva teljes iramban rohant a cél felé. Szemében vágtattak a rétek. Szögescipője karmolta a talajt. Fejét, melyet cigányos haj vert, hátravetette s arcát eltorzította, csikorgó erőfeszitéssel. A föld dobogott. Mikor a pálya felén lehetett, az, aki az órát figyelte, még egyszer üvöltött: - Hajrá! Most már hunyt szemmel, öntudatlanul robogott előre. Ugy tetszett, hogy egy másodperc alatt tette meg a hátralevő utat. Tárt karokkal, szárnyalva szédült be a célhoz s mellkasa máris elszakitotta a rózsaszin papir-szalagot, melyet két osztálytársa feszitett ki. A célbiró ekkor lerögzitette a versenyóra nagymutatóját, mely kényelmesen sétált a számlapon. Torkaszakadtából orditotta az eredményt, hogy a gyöpön lévő érdeklődők, a sportegylet tagjai is meghallhassák.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Magyar Könyvklub, 1993

Kötésmód :     kartonkötés,

Oldalszám :    283

Ár:                  1000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés