Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Egy tiszta nő

egy tiszta no 2

Thomas Hardy: Egy tiszta nő/

Milliók Könyve/

 

Thomas Hardy a XIX. század nagy angol írója. Utolsó előtti regényének, az Egy tiszta nő hősnője, Tess Durbeyfield, különleges szépségű parasztlány, becsületes, tiszta lélek, tele érdeklődéssel, vággyal, azonban a jobb, tartalmasabb életre való minden törekvése meghiúsul. Nagy szerelme tragédiába torkollik, élete zátonyra fut - de ez nem a véletlen, a "balsors" műve, hanem a kérlelhetetlen társadalmi valóságé, a paraszti nyomoré. A regény néhány boldog idillje nyomorba, keserűségbe fúl. Hardi "...a legkényesebb költészet raffinált eszközeit hasznája föl..,.Ez a művészet...nagyvonalú, sőt monumentális. Világérzés és tragikus életérzés van mögötte" - írja róla Babits. Hardy szenvedélyes humanitással örökítette meg a patriarchális falusi élet összeomlásának folyamatát és választotta hőseiül a nép gyermekeit.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Európa Könyvkiadó, 1963

Kötésmód :     vászonkötés

Oldalszám :    479

Ár:                  1000 HUF


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés