Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Kísértetház

kisertethaz allende

Isabel Allende: Kísértetház

 

A mesélés ősi öröme sugárzik a chilei Isabel Allende regényéből: a Trueba család több nemzedékének tagjai úgy elevenednek meg lapjain, hogy a nagy és kárhozatos szerelmekkel, pusztító és gyilkos indulatokkal, olthatatlan és kielégíthetetlen vágyakkal, megidézett és hívatlanul betoppanó szellemekkel teli történetben szinte észrevétlenül kirajzolódik egy kínkeservesen modernizálódó, majd véres diktatúrába zuhanó ország története is. S így a regény utolsó lapjain a Trueba család "kísérteteihez" csatlakozik a "Költőé" és az "Elnöké" is - és mindazoké, akiket elpusztít az 1973-as puccsot követő rémuralom.
S most már örökké közöttünk élnek ezek a kísértetek, a Trueba család különc tagjai: a maga erejéből meggazdagodott Esteban Trueba földbirtokos-szenátor, aki egész életében a felforgató eszmék ellen küzd, s kíméletlenül megszerez mindent az életben: nőket, vagyont, hatalmat, de a feleségéhez sohasem tud közel kerülni, a szellemekkel társalgó gyönyörű Clara, aki megjósolja a család tragédiáit, s miközben a maga spirituális világában él, mégis ő tartja össze az egyre terebélyesedő családot szelíd, állhatatos jóságával, Blanca, a lányuk, aki anyjához hasonlóan nem hajlandó elfogadni a társadalmi konvenciókat, s forradalmár szerelme miatt szembefordul zsarnoki apjával is, Alba, a tiltott szerelem gyümölcse, aki végül megírja a család történetét... és még számtalan felejtethetetlen alak: okos prostituáltak és vérszomjas katonák, izgága diákok és álmodozó forradalmárok, bosszúszomjas megalázottak és a megbocsátás hóbortos hirdetői...
Az 1942-ben született Isabel Allende 1982-ben megjelent regénye ma már a latin-amerikai irodalom klasszikusának számít, s Bille August rendezésében világsztárokat felvonultató, nagy sikerű film készült belőle.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Európa Könyvkiadó, 2005

Kötésmód :     kartonkötés

Oldalszám :    435

Ár:                  1200 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés