Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Színház

Molnár Ferenc: Színház

Molnár Ferenc: Színház

Liliom-A testőr-Színház-Az ibolya-Játék a kastélyban-Olympia-Egy, kettő, három

"Molnár Ferenc színműveiből válogattuk ezt a kötetet, A gyűjtemény azokat a Molnár darabokat közli, amelyek valóban időállónak, maradandónak, ma is aktuálisnak bizonyultak. A Liliom pesti romantikája, az Olympia és az Egy, kettő, három maró iróniája és társadalombírálata a Játék a kastélyban és a Színház szellemessége, magával ragadó lendülete, az író könnyed játéka valóság és színház kettősségével izgalmas ma is."

Molnár Ferenc a színházi világsikerek krónikájában jelentősebb helyet vívott ki magának, mint rajta kívül az egész magyar drámairodalom együttvéve. Viszonylag ifjan érkezett el a világhírhez, s ami ennél is több: halála óta sem hanyatlott nemzetközi hírneve.

Vitathatatlan: Molnár Ferenc egyike ama ritka magyar színműíróknak, akiknek a neve világirodalmi név. A XX. század drámatörténetében ő jelenti a legfejlettebb színpadtechnikát. Hatása igen nagy, nemcsak a színpad mesterembereire, hanem mindenkire, aki lelkiismeretesen igyekszik kiismerni a drámaírás formai problémáit.

Nyelv :           Magyar, 

Megjelenés : Szépirodalmi Kiadó, 1961

Kötésmód :   félvászon kötés, papírborító

Oldalszám :  532

Ár:                5000 HUF

 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés