Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Sanyi manó könyve

sanyi mano konyve

Mikes Lajos: Sanyi manó könyve

 

A század eleji magyar gyermekirodalom egyik már-már feledésbement értékét fedezi fel a mai fiatalok számára ez a könyv! Írója, Mikes Lajos, régen nem él, Sanyi manó történetei is évtizedek óta elfelejtve kallódtak, régi kiadásai sehol nem találhatók, hajdani olvasói régen felnőttek. Pedig ez a könyv, a kitűnő író, műfordító és kritikus műve nagy figyelmet érdemel. Sanyi manó, aki manó lévén a legkülönbözőbb csodálatos dolgokra képes, végeredményben többnyire ugyanugy viselkedik, ugyanúgy helytelenkedik, mint akármelyik közönséges gyerek. Csak a maga kárán tanulja meg, hogy mi a jó és mi a rossz. A nagyszerű meséket Heinzelmann Emma szép, kellemes rajzai kísérik. 

 

Tartalom

 

A darázs néni 5
A vasorrú bába drágakövei 19
Az üstfoltozó cigány hat szem szilvája 32
A sárga sündisznó almája 44
Sanyi manó és Huhu varázsló 55
Sanyi manó csintalankodása 68
A zsiráf nyaka 80
A sündisznó tüskéi 94
Hogyan lett fekete a Mumus? 105


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Móra Ferenc Könyvkiadó, 1968

Kötésmód :     kartonkötés

Oldalszám :    114

Ár:                  1200 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés