Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Címlap Antikvár könyvek Antikvár gyermek és ifjúsági könyvek Magyarország királyai és Erdély fejedelmei

Magyarország királyai és Erdély fejedelmei

mo kir es erd fej

Bíró Imre: Magyarország királyai és Erdély fejedelmei

 

Király! Napjaink egyik kedvelt kifejezése mindenre, ami jó, ami tetszik. Azt gondoljuk a királyság az jó dolog, avagy mi lehet jobb, mint királynak lenni? Talán így van, talán nem, ezt ki-ki, döntse el olvasás közben. Tény az, hogy magyar királynak lenni, Szent Istvántól, IV. Károlyig, hosszabb, vagy rövidebb ideig, egyaránt nehéz feladat volt. Alig akadt olyan közöttük, aki megkoronázása előtt vagy után, ne küzdött volna trónkövetelőkkel, összeesküvőkkel, akár családon belül is. Na és a külső betolakodók, akik szintén szép számmal jelentek meg határainkon és nem mindig sikerült kívül tartani őket! Nem egyszer életükkel fizettek a királyok is felkészületlenségükért, rossz döntéseikért és szerencsésnek mondható, aki harctéren esett el, nem menekülés közben, vagy alattomos megérzés áldozataként.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Nagykönyv Kiadó, 2006

Kötésmód :     kartonkötés

Oldalszám :    34

Ár:                  1000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés