Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Egy falat Franciaország

egy falat franciaorszag

Maria Villegas , Sarah Randell, Kay Halsey: Egy falat Franciaország

 

Az utóbbi években egyre gyakrabban hasonlítgatják a franciák főzőtudományát más országok divatos konyháihoz, és azokhoz képest unalmasabbnak, konzervatívnak, kevésbé merésznek titulálják. Vajon tényleg veszélyben lenne a francia kultúra felsőbbrendűsége, vagy, ahogy a franciák töretlenül hiszik, a francia gasztronómia még mindig a világ - legalább is a nyugati világ - legjobbja?
A kritikák kereszttüzében az haute cuisine, azaz a klasszikus francia konyha áll, ugyanakkor ez teszi az országot az egyik vezető kulináris hatalommá. A francia séfek akadémiai szigorral közelítettek szakmájukhoz, és addig tökéletesítették a nemzeti szakácsművészetet, amíg páratlan technológiai tökélyre vitték. A 20. század elején Auguste Escoffier, a párizsi Ritz konyháinak főnöke kódexbe rendezte és egységesítette a főzési szokásokat, ezzel megteremtve az haute cuisine-t, ahogy ma ismerjük. A világ néhány leghíresebb fogásának technikai know-how-ját foglalja írásba ez a szigorúan szabályozott iskola, ahol hosszú évek szorgos gyakorlásával juthatunk el mesterfokra. Franciaország gasztronómiai felemelkedését annak is köszönheti, hogy a világ legjobb séfjeinek vezetésével a francia szakácsművészet folyamatosan dacolt a múlt maradi főzési kultúrájával. A Franciaországban nagyra becsült séfek hazájukban valódi szupersztárok, számukra az haute cuisine egy művészeti ág, amelyben újabb és újabb babérokra törhetnek.
Escoffier haute cuisineje számára a Paul Bocuse, illetve séftársai által megteremtett nouvelle cuisine könnyebb, merészebb fogásai jelentették a kihívást, ugyanakkor a közelmúltban a klasszikus iskola fiatal generációja ismét átformálta az éttermek világát. Ők új módszerekkel főznek, regionális és idényjellegű ételeket készítenek, és leginkább egyszerű, hétköznapi bisztrókban találjuk meg őket, nem az haute cuisine pompázatos szentélyeiben.

 

Tartalom


Egy falat... 6
Bisztró 8
Tanyasi fogadó 64
Étterem 108
Piac 182
Cukrászda 228
Alapreceptek 246
Szójegyzék 252
Tárgymutató 254
CSEMEGÉK
 Le petit déjeuner 14

Bagett 28

Kávéházi hangulatban 44

Foie gras 70

Sajtkereskedés 88

Bordeaux 120

Champagne 138

Bouillabaisse 152

Fokhagyma 190

Le marché 208

Piknik 220

Csokoládé 236


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Aréna 2000 Kiadó, 2005

Kötésmód :     kartonkötés

Oldalszám :    256

Ár:                  2500 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés