Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Az izlés fiziológiája

izles filozofiaja

Brillat Savarin: Az izlés fiziológiája

 

Részlet a kötetből: Brillat Savarin Brillat Savarin Physiologie du Gout-jának itt olvasható magyar kiadása Glück Frigyesnek köszönheti megjelenését. Övé volt a gondolat, hogy a gasztronómiának ezt a klasszikusát a magyar olvasóval is meg kellene ismertetni; és 6 tette lehetővé, hogy ez megtörténhessék. Glück Frigyesnek a közhasznú dolgok irányában tanúsított érdeklődése és áldozatra készsége soha se kereste az elismerést; de ezt e helyütt föl kellett jegyeznünk. Brillat Savarin Physiologie du Gout-ja számtalan kiadást ért meg. Egyik stílszerű rajzokkal illusztrált luxus-kiadásához Karr Alfonz írt bevezetést, aki ebben az előszóban többek közt a következőket mondja: amíg Brillat Savarint nem olvasta, az ínyencséget mindig a legnyersebb, legállatiasabb s a legtöbb önzésre valló szenvedélynek tartotta, de azóta, hogy ezzel a könyvvel megismerkedett, csak sajnálkozni tud magamagán, ha arra gondol, hogy az ízlelő érzéknek az a kifinomultsága, mely a Brillat Savarin könyvének életet adott, ő belőle hiányzik és most már tisztában van vele, hogy ez ugyanolyan tökéletlenség, mint a nagyot hallás. Többé-kevésbbé ilyen hatást tesz Brillat Savarin könyve minden olvasóra, ahhoz képest, hogy vele szemben mekkora fokú térítő munkát kell véghez vinnie ennek a maga nemében páratlan könyvnek. És Karr Alfonz azt is megállapítja, hogy mivel éri el Brillat Savarin ezt a csodát. Filozófiájának derüsségével, humorával, elmésségével és főképen egyéniségének - előadásában sajátos erővel megnyilatkozó - rendkívüli kedvességével, amely tulajdonsága le-lesugárzik könyvének majdnem mindegyik lapjáról, de amely annál vonzóbbá válik az olvasóra nézve, minél többet olvas el ebből a különös könyvből.


Nyelv :            Magyar  

Megjelenés :   Múzsák Közművelődési Kiadó, 1986

Kötésmód :     nylkötés

Oldalszám :    303

Ár:                  4000 HUF   


 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés