Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Pokolbeli napjaim után (ded.)

pokolbeli_napjaim_utan

Faludy György: Pokolbeli napjaim után

A költő által dedikált!

Pokolbeli víg napjaim című önéletírását azzal zárta Faludy György, hogy a recski koncentrációs, megsemmisítő haláltáborban töltött "víg napjait" ecsetelte, méltó emléket állítva ezzel - elsősorban - mártír társainak. A most megjelent önéletrajzi munka közvetlen folytatása a "víg napoknak". 1953-ban indul, amikor - Nagy Imre kormányra kerülése után felszámolták a recski tábort is. Mintegy tíz évet fog át a munka, 1953-tól felesége, Zsuzsa 1963-as haláláig számol be benne életéről a költő, ám természetesen korántsem tartja magát szigorúan az időrendhez. Annál is kevésbé teheti ezt, mert néhány epizód kapcsán gyermek- és ifjúkorához is vissza kell kapcsolnia, máskor pedig tanácsos előre futnia, már csak a jobb megértés kedvéért is. A műnek, amely regényszerűen izgalmas, három csomópontja van. Az első nagyobb téma az 1953-56 közötti magyar élet, a második a forradalom napjai, a harmadik az élet az emigrációban. Mindegyik más-más érdekességgel szolgál. Az első hihetetlenül éles képekben, valódi mikrorealizmussal festi fel a Nagy Imre-Rákosi párharc, az érlelődő forradalom budapesti életét, elsősorban persze intellektuális, tágabb értelemben vett irodalmi életét. A második felejthetetlen felidézése a forradalomnak, előtérben néhány remek portréval - nem a főszereplőkével persze. A harmadik, időben is, terjedelemben is leghosszabb, a nyugati, irodalmi emigráció mindennapjait, az Irodalmi Újság körét reprezentálja, olyan nagyságok életközeli portréival, mint Cs. Szabó László, Arthur Koestler, Aczél Tamás, Szabó Zoltán. De - legalább egy-egy remek pillanatra - megjelennek az önéletírás lapjain Sartre, De Gaulle, Camus és mások. - Színes, gazdag, tanulságos és szórakoztató írás, amelyből nem hiányzik az erotika, de a megrendülés csodálatos pillanatainak ábrázolása sem.

 

pokolbeli_napjaim_utan_ded

 

Nyelv :            Magyar     

Megjelenés :   Magyar Világ Kiadó, 2000

Kötésmód :    kartonkötés

Oldalszám :    318

Ár:                 A tétel elkelt!

 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés