Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

Major Henrik panoptikuma

Major Henrik panoptikuma

Major Henrik panoptikuma

Írók és hírlapírók karikatúrái. Kosztolányi Dezső előszavával.

(Tevan-Könyvtár 21-25.)

121, a kor jeles irodalmi személyiségeit felvonultató arcképcsarnok. Többek között: Ady, Alexander Bernát, Balázs Béla, Bródy Miksa, Cholnoky Viktor, Csáth Géza, Emőd Tamás, Gárdonyi Géza, Heltai Jenő, Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Molnár Ferenc, Móricz Zsigmond, Osvát Ernő, Révész Béla, Sebők Zsigmond, Szomory Dezső, Tóth Árpád és még sokan mások.

"Önök ebben a könyvben félretaposott,kificamodott, összevissza nyaggatott arcokat látnak, amelyeknek boldogtalan tulajdonosai az írás nehéz mesterségét űzik. Karikaturák ezek, de nem a hétköznapi értelemben. Nem kedvesek. Nem is humorosak. A rajzoló kissé ellensége minden arcnak, igazi szatirikus, aki a bütyköt, a szeplőt, a májfoltot veszi észre először. Neki semmi se elég csúnya. Idealizál: azaz csúnyit. A fotografus ellenkezője. Fésűt vesz a kezébe, hogy kissé rendbehozza a frizuránkat, de közben orrunkat a homlokunkra fésüli, a szájunkból egy öreg papucsot csinál, az arcunkat összekarmizsálja s végül nem csak a hajunkat választja ketté, de - a frizura alatt - szépen kettéválasztja, lesimitja vagy felborzolja az agytekercseinket is. Mikor a pogány műveltnek vége, a fésű fokairól csorog a vér." (Kosztolányi Dezső)

Nyelv :            Magyar,

Megjelenés : Tevan kiadás, Békéscsaba. 1913

Kötésmód :   papírkötés (viseltes példány)

Oldalszám :  132 (számozatlan)

Ár:                  A példány elfogyott. Előjegyezhető!

 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés