Felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalon szereplő tételek tájékoztató jellegűek. Előfordulhat, hogy az adott tétel jelenleg nincs készleten.
Kérjük, hogy minden esetben szíveskedjen felvenni munkatársunkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen keresztül. Megértésüket köszönjük!

A Pál-utcai fiúk

Molnár Ferenc: A Pál-utcai fiúk

Molnár Ferenc: A Pál-utcai fiúk

        Regény kis diákok számára

Kifogástalan állapotban!

Néhány szó Gergely Tiborról:

Már középiskolás korában eljárt a Galilei-Körbe, továbbá a Szellemi Tudományok Szabad Iskolájának előadásait hallgatta. Így került a Vasárnapi Kör tagjai közé. A Tanácsköztársaság után későbbi feleségével, Lesznai Annával együtt Bécsbe emigrált. Itt fél évig tanult litográfiát az Iparművészeti Főiskolán, majd karikatúrákat rajzolt a Der Wiener Tag című lapnak, valamint könyvillusztrációkat készített. Festményeit a Hagenbund bécsi festőegyesület állította ki. 1931-ben visszatért Budapestre, Orbán Dezső Atelier tervezőiskolájában tanított. Tagja volt a KUT-nak. 1939-ben a fasizmus elől az USA-ba emigrált feleségével együtt. New Yorkban telepedett le, gyermekkönyveket illusztrált.

 

Nyelv :             Magyar

Megjelenés :  Franklin-Társulat, é.n.

Kötésmód :    kiadói karton - hibátlan állapot

Oldalszám :   202

Ár:                   7000 HUF

 

 

Kérdése van? Meg szeretné vásárolni? Kapcsolattartó: Benyovszky István  

 

 

 

Nem talált valamit?

Nem találta a honlapunkon amit keres? Írjon nekünk!

Weboldalunk a Budapest Antikvárium több, mint 10000 kötetének és számtalan papírrégiségének csupán töredékét mutatja be.

Kérés

Gépeljük be a képen látható karaktereket! 
Ossza meg a Facebookon
Legyen a rajongónk!
Hírlevél


Hol vagyunk?
Hirdetés
Régi és újabb könyvek, képes levelezőlapok, metszetek, térképek, fotók, plakátok, kéziratok, aprónyomtatványok, régi pénzek VÉTELE és ELADÁSA. Vállaljuk könyvtárak, hagyatékok értékbecslését ingyenes kiszállással.
Kategóriák
Partnereink
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés